top of page

Štefan Kassay s Jaroslavom Chlebom o pokračovaní spolupráce I.D.C. Holding, a.s. s programom rozvojo

Bratislava 1. 2. 2017. Predseda Dozornej rady I.D.C. Holding, a.s. Štefan Kassay hovoril o možnostiach pokračovania v spolupráci na programe rozvojovej pomoci SR s riaditeľom Odboru rozvojovej spolupráce a humanitárnej pomoci Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Jaroslavom Chlebom. Po úspešnej realizácii projektu študijnej stáže pre gruzínskych začínajúcich podnikateľov v prevádzkarni Pečivárne Sereď sa vedenie spoločnosti I.D.C. Holding, a.s. rozhodlo, že ponúkne svoje kapacity pre ďalšie aktivity Slovak Aid – Slovenskej agentúry pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.


„Vzhľadom na veľmi dobré skúsenosti s týmto projektom sme sa rozhodli na pokračovaní spolupráce so programom rozvojovej pomoci Slovak Aid rezortu diplomacie. Sme pripravení opäť ponúknuť naše skúsenosti a kapacity I.D.C. Holding, a.s. pri aktivitách ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí v tejto oblasti,“ konštatoval na stretnutí s riaditeľom Chlebom Štefan Kassay.

Na začiatku októbra minulého roka sa uskutočnila prvá študijná stáž pre piatich víťazov startupovej súťaže, ktorú prostredníctvom Veľvyslanectva SR v Tbilisi venovala spoločnosť I.D.C. Holding, a.s. Najväčšia z prevádzkarní patriaca pod korporáciu I.D.C. Holding, a.s., Pečivárne Sereď, sa na dva dni stala mentorským centrom, v ktorom sa za jedným stolom stretli dlhodobé skúsenosti a poznatky z vedenia firmy u manažérov z IDC s víziami a predstavami mladých, začínajúcich podnikateľov. Nakoľko Gruzínsko patrí medzi krajiny bývalého východného bloku a v rámci politických a hospodárskych reforiem sú tu zjavné paralely s dianím na Slovensku počas obdobia 90–tych rokov, pre delegáciu bola mimoriadne pútavá voľná diskusia o procese transformácie bývalých štátnych podnikov na podnik svetovej triedy, s predsedom Dozornej rady I.D.C. Holding, a.s. prof. Štefanom Kassayom.

Obaja predstavitelia sa dohodli, že v krátkom časovom horizonte pripravia zásadný koncepčný materiál, ktorý predostrú vedeniu rezortu zahraničných vecí a na základe, ktorého sa otvoria ďalšie možnosti pre participáciu úspešnej slovenskej potravinárskej korporácie I.D.C. Holding, a.s. na programe rozvojovej pomoci SR.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page