top of page

I.D.C. Holding, a.s. sa zapojí do slovenského predsedníctva. Závod v Seredi navštívi 28 ministrov EÚ

Pezinok 14.6.2016. Do výrobného závodu I.D.C. Holding, a.s. v Seredi zavíta 14. júla 28 ministrov práce z členských krajín Európskej únie. Táto významná návšteva je spojená s prehliadkou výroby cukroviniek a trvanlivého pečiva bude súčasťou dvojdňového neformálneho stretnutia ministrov práce v rámci nadchádzajúceho polročného predsedníctva SR v Rade Európskej únie. Dohodli sa na tom predstavitelia prípravného výboru tohto pre Slovensko mimoriadneho podujatia, ktorí sa stretli s predsedom Dozornej rady I.D.C. Holding, a.s. prof. Štefanom Kassayom v jeho pezinskom administratívnom sídle.

Na rokovaní sa zúčastnili zástupcovia I.D.C. Holding, a.s. – Ing. Miroslav Buch, riaditeľ Divízie stratégie, Ing. Jozef Kolišťaník, technicko-investičný riaditeľ, Ing. Gabriela Smerigová, manažérka komunikácie a PR, Ing. Marek Trubač, špecialista na komunikáciu, protokol a etiketu, ako aj predstavitelia ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR – PhDr. Eva Havelková, PhD., Koordinátorka predsedníctva SR v Rade EÚ Vedúca oddelenia pre predsedníctvo SR v Rade EÚ odbor medzinárodných vzťahov a európskych záležitostí a JUDr. Karol Jokl, riaditeľ odboru medzinárodných vzťahov a európskych záležitostí. Samotné stretnutie organizovala koordinátorka zo Slovenskej akadémie vied, Mgr. JUDr. Martina Lubyová, PhD., riaditeľka Centra spoločenských a psychologických vied SAV. Iniciatívne navrhla a podporila myšlienku voľby dôveryhodného podniku, ktorý reprezentuje SR, aby sa s ním zoznámili významní predstavitelia EÚ, prevažne ministri práce a starostlivosti o ľudí.

Prof. Štefan Kassay vyjadril potešenie, že spoločnosť I.D.C. Holding, a.s. po prehodnotení dosiahnutých výsledkov a dlhodobej konkurencieschopnosti je svojou excelentnosťou „podnikom svetovej triedy“, ktorý ako jediný výrobný podnik na Slovensku navštívia účastníci bratislavského neformálneho samitu navštívia. „Sme moderná firma s dlhoročnou tradíciou a s čisto slovenským kapitálom. Výber nášho závodu pre návštevu 28 ministrov práce EÚ je potvrdením, že náš podnik patrí medzi špičku nielen na Slovensku, ale aj v Európe.“ – konštatoval predseda Dozornej rady I.D.C. Holding, a.s. Predstaviteľov rezortu práce a SAV informoval, že zapojenie sa do prípravy neformálneho stretnutia európskych ministrov na Slovensku nebude prvou aktivitou I.D.C. Holding, a.s. v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ. „Nadácia profesora Štefana Kassaya na podporu vedy a vzdelávania pripravuje projekt medzinárodnej konferencie Nová Európa, ktorá sa uskutoční na jeseň v Smoleniciach a pre ktorú sme získali aj záštitu ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka,“ uviedol Kassay. Ako dodal, všetky tieto aktivity potvrdzujú kvalitu firmy a dôveryhodnosť jej akcionárov.

Podľa Martiny Lubyovej zo SAV, ktorá koordinuje prípravu neformálneho bratislavského „ministeriálu“, hlavnými témami júlového stretnutia šéfov rezortov práce na Slovensku budú sociálne a technologické výzvy. Ako uviedla, „práve preto padla voľba na návštevu I.D.C. Holding, a.s. Vaša firma, ktorá už celé dekády vyrába tradičné známe Horalky a Tatranky a využíva pri tom najmodernejšie potravinárske technológie, môže byť príkladom i inšpiráciou pre našich európskych partnerov.“

Okrem ministrov práce by do výrobného závodu v Seredi mali prísť aj predstavitelia Európskej komisie, OECD, odborov a zamestnávateľských zväzov. Pôjde o historicky významnú udalosť, ktorú budú spravodajsky pokrývať aj domáci a zahraniční novinári.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page